EL COMIAT DE L'EXPRESIDENT DEL PARLAMENT
Crònica 28/08/2011

"Els catalans ens hem d'afanyar a aconseguir la independència"

Conversa Heribert Barrera va conversar amb l'ARA a principis de juliol, poc abans de patir una embòlia, amb motiu de la commemoració del primer any de la manifestació del 10 de juliol, quan un milió de catalans van sortir al carrer en defensa de la dignitat nacional de Catalunya

Oriol March
2 min
Heribert Barrera, amb Moisès Broggi, aquest mes de juliol, poc abans de valorar per a l'ARA el primer aniversari del 10-J.

Una tarda de principis de juliol d'aquest any, encara fa poques setmanes, l'ARA va reunir els promotors de la manifestació del 10-J del 2010 en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Un dels promotors va ser precisament Heribert Barrera, que no va faltar a la cita, com sempre, i que en el vídeo en què es demanava la participació massiva en aquesta concentració hi tenia un paper emotiu i decisiu. La seva frase era: "Tenim pressa, molta pressa". Cap a la independència, esclar. Poc després de fer-se la foto amb la resta de participants d'aquella iniciativa, en ple passeig de Gràcia de Barcelona, Barrera va atendre els periodistes de l'ARA dins el portal de l'edifici on hi ha el Centre d'Estudis Jordi Pujol, amb qui va conversar durant una bona estona sobre diversos aspectes relacionats amb l'actualitat del país, que avui, com a homenatge, volem recordar.

Quines sensacions té un any després d'aquella manifestació?

Tinc sensacions barrejades. Per exemple, penso que hem avançat en algunes coses, però n'hi ha d'altres que segueixen com sempre. La veritat és que pensava que hauríem fet més passos endavant.

A què es refereix?

Em refereixo a la sentència del Tribunal Suprem en què es qüestiona el model d'immersió lingüística, per exemple.

El Baròmetre del CEO indica que cada vegada hi ha més partidaris de la independència.

I té raó, perquè els sobiranistes cada vegada som més. I en els pròxims anys encara creixerem més.

Segueix mantenint, com deia a l'anunci de fa un any, que "tenim pressa, molta pressa"?

Sí. Els catalans ens hem d'afanyar a aconseguir la independència.

Només dos dies després, tal com ens va explicar al final de l'entrevista, va participar en una manifestació independentista que va anar des de la plaça Urquinaona fins al Parc de la Ciutadella i que va reunir més de 30.000 persones. Allà va ser aclamat pels participants, especialment quan va pujar a l'escenari amb el doctor Moisès Broggi.

stats