JUNTA D'ACCIONISTES
Crònica 08/06/2011

La cervesera Damm s'interessa per Cacaolat

Ignasi Pujol
2 min

Barcelona.El grup cerveser Damm se suma a la cursa per comprar el fabricant de batuts Cacaolat, en mans de la família Ruiz-Mateos i en situació de concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments).

El president executiu i màxim accionista de Damm, Demetrio Carceller, va explicar ahir, abans de la junta d'accionistes, que la companyia està interessada en l'operació: "Tots mirem Cacaolat i ningú fa el pas".

Altres grups que han mostrat interès per Cacaolat han estat Vichy Catalán, Corporación Alimentaria Peñasanta (fabricant d'Ato i Central Lechera Asturiana), Victory (fons especialitzat en reestructuració d'empreses) i Llet Nostra.

Carceller va explicar que un cop esgotat l'anterior pla estratègic, que ha portat el grup a invertir 600 milions d'euros des del 2004, l'empresa treballa en un full de ruta per al període 2012-2016.

Internacionalització

L'eix principal del nou pla serà la internacionalització de Damm. El president va admetre que el grup "fa dos anys tard" en el procés d'implantació a l'exterior. "El nostre futur és a fora", va dir Carceller. La facturació a l'exterior suposa actualment un 4% del total.

La companyia té estructura comercial pròpia al Regne Unit i als Estats Units, on ha comprat el 17,5% de la distribuïdora USB, i disposa d'una fàbrica a Portugal, tot i que allà es produeix principalment per al mercat espanyol. El màxim responsable de l'empresa va comentar que els mercats exteriors amb més potencial de futur són l'Àfrica i l'Àsia.

Damm va facturar 790 milions l'any passat i va obtenir un benefici net de 69 milions. Carceller va explicar que el grup ha d'entrar "tan aviat com sigui possible" al "club dels mil milions" de facturació. Damm té una quota del 25,4% al mercat de la cervesa a Espanya. És el tercer grup del sector després de Cruzcampo i San Miguel.

Carceller va afirmar que Damm es plantejarà a finals d'any el seu salt del mercat de ròdols de la borsa al mercat continu.

stats