Crònica 06/05/2011

La comunitat educativa s'uneix contra la retallada

Sònia Sánchez
1 min
Els professorat també protesta contra les retallades.

Barcelona.Els representants dels estudiants, el professorat, les famílies i els moviments pedagògics van presentar ahir un manifest conjunt en contra de la retallada en l'educació pública. Les onze organitzacions que el signen van enviar també una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li demanen "una trobada al més aviat possible" per poder debatre sobre "el present i futur del nostre sistema educatiu" davant la tisorada pressupostària anunciada pel Govern. En la missiva al cap de l'executiu, alerten que "retallar en sectors claus de l'estat del benestar pot perjudicar la cohesió del país i pot dificultar, encara més, la sortida de la crisi econòmica".

Malgrat que els sindicats de mestres -que formen part d'aquesta iniciativa unitària- ja han convocat mobilitzacions per tots els dimecres, el conjunt de la comunitat educativa no va voler parlar encara de sortir al carrer, a l'espera de la resposta del Govern a la seva sol·licitud. Van recordar, no obstant, que ja van fer un intent similar l'any passat amb l'anterior conseller d'Educació, Ernest Maragall, sense èxit.

La diversitat d'opinions entre les onze entitats respecte a les mesures concretes iniciades pel Govern no va minvar la "unitat" al voltant de dotze propostes concretes. Tots estan d'acord que cal "aturar la retallada", apujar la inversió en educació al 6% del PIB i garantir infraestructures i places públiques suficients.

stats