PRIMERS CANVIS A ENSENYAMENT
Crònica 06/01/2011

La concertada guanya pes en la nova estructura d'Ensenyament

Isaac Salvatierra
2 min

BarcelonaLa nova estructura del departament d'Ensenyament aprovada dimarts pel Govern crea una direcció general específica per als centres públics i una altra per als centres concertats i privats. Ahir la seva titular, Irene Rigau, va justificar-ho. "Hem buscat que cada temàtica tingui el seu interlocutor", es va limitar a dir. Amb el nou organigrama es passa de 6 a 8 direccions generals. La consellera va treure ferro a aquest increment, que es contradiu amb la retallada dels alts càrrecs anunciada pel president Artur Mas.

De moment, ja es coneix el nom dels números 2 i 3 de la conselleria: la secretària general és Maria Jesús Mier, llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona. Té un màster en direcció pública per ESADE i ha ocupat càrrecs al Govern, tant amb el tripartit com en els anteriors executius de Jordi Pujol. El secretari de Polítiques Educatives és Lluís Font, fins ara director general de la Fundació Blanquerna i membre del consell executiu de la Universitat Ramon Llull.

"Els nomenaments que hem vist fins ara ens fan preveure un increment dels concerts educatius", diu Miquel Àngel Essomba, director del centre Unesco de Catalunya. "No ens estranyarà que en els propers mesos sentim que en qualsevol barri una escola pública tanca dues aules i la concertada en guanya dues". Des d'ICV, Dolors Camats troba "preocupant" que "els gestors de l'escola privada siguin ara els patrons de l'escola pública". La portaveu ecosocialista troba "curiós" que si la llei d'educació havia de donar "estabilitat" al sistema educatiu, les primeres decisions de la nova consellera hagin estat "reobrir el calendari escolar" i "canviar el nom a la conselleria". Amb el canvi de govern, el departament d'Educació ha tornat a dir-se departament d'Ensenyament, com en l'era Pujol. En relació amb el canvi de nom, Essomba veu un rerefons important. "Ensenyen les escoles; eduquen els pares i les escoles", observa.

stats