Crònica 29/04/2011

El conseller Ruiz es reconcilia amb el president dels metges

Lara Bonilla
2 min
Boi Ruiz es reunirà avui amb els grups parlamentaris.

BARCELONA.Fins a tres consellers de Salut -o Sanitat, com es deia la conselleria en altres temps- van coincidir ahir al Col·legi de Metges de Barcelona, on es presentava La Vanguardia en català al sector mèdic. Hi havia l'exconseller Xavier Pomés, l'exconsellera Marina Geli i l'actual titular de Salut, Boi Ruiz, que en 100 dies s'ha guanyat l'enemistat de bona part del personal sanitari.

Era la primera compareixença pública del conseller després de dies de no fer declaracions. I ahir tampoc va voler parlar de retallades. "Tot el que havíem de dir, ja ho hem dit", va etzibar. Tampoc va intervenir en la clausura de l'acte, com estava previst. En els últims dies han estat el portaveu del Govern, Francesc Homs, i el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, els que han fet arribar a la ciutadania les "rectificacions" del Govern en matèria sanitària. Padrosa va ser l'encarregat de fer el primer balanç dels plans de xoc, i Homs, d'anunciar l'ajornament de les mesures més polèmiques fins després de les eleccions.

Vilardell dóna el seu vistiplau

Són les mateixes mesures que van portar el president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, a alçar la veu per demanar que no es traspassés la línia vermella que garanteix l'atenció que rep el pacient. Precisament, ahir Boi Ruiz es va retrobar amb Vilardell -una de les veus més escoltades pel sector-, que el va anar a rebre a la porta.

Vilardell va qualificar de "bona notícia" que el Govern hagi decidit donar-se temps -sempre que no sigui en clau "electoralista"- per negociar mesures impopulars com el tancament de serveis i urgències al territori. "Ara podrem parlar, analitzar les mesures i dir la nostra opinió si no ens agraden. Ens donen l'opció de fer-ho". Tot i que hi ha centres que ja han tancat llits i quiròfans per adaptar-se a un pressupost inferior i a una previsible retallada d'activitat, Vilardell està "convençut" que la qualitat assistencial ara sí que està garantida. Després ho va rebaixar a un: "Esperem-ho!" Però els metges que ahir van tornar a sortir a protestar no pensen el mateix.

stats