Crònica 25/03/2011

Uns consells d'experts que guien la sortida de la crisi

Joan Tarradellas
1 min
Les recomanacions s'han de posar en pràctica amb plans d'acció concrets.

Doctor en administració d'empreses del departament / De finances d'eadaEl document recull una proposta pensada i estructurada que, a priori, em sembla un bon punt de partida de cara a la tasca del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec).

El document marca unes polítiques clares que són certament les que calen en les circumstàncies econòmiques actuals a Catalunya. Ara, com a següent pas, cal que el document, que considero una mena de llibre blanc per a la sortida de la crisi, passi a una segona fase en què se situïn prioritats als diversos blocs que conté, així com que es detalli un calendari concret d'actuació, tal com passa en qualsevol pla d'empresa al sector privat.

Per posar-ne un exemple, la prioritat més urgent en els propers mesos -més dramàticament urgent, diria- és la del finançament, públic i privat, un tema que es tracta al document dels experts i que és, sens dubte, cabdal per garantir la sortida de la crisi i la reactivació del mercat de treball català.

El Govern haurà de tenir a mà totes les alternatives i tots els escenaris ben estructurats i definits per assegurar que es podrà fer front a les obligacions financeres del 2011.

Així mateix, al sector privat s'ha d'actuar amb urgència per tal de frenar la destrucció d'empreses i de llocs de treball per manca de finançament. En aquest sentit, el document dels experts mostra excel·lents línies d'actuació i recomanacions que caldrà que ara es complementin amb plans d'acció i contingència el més operatius possibles -xifres incloses- de manera que el Govern les pugui triar i, si s'escau, posar-les en pràctica tan de pressa com es pugui, ja que les urgències cada cop ho són més.

stats