CAIXES
Crònica 25/02/2011

Una consultora espera una altra onada de fusions

Redaccio
1 min

Barcelona.El director del Centre Price Waterhouse del sector financer, Luis de Guindos, preveu que en els pròxims dies es produirà una segona onada de fusions entre caixes. L'ex-secretari d'estat d'Economia va argumentar ahir que algunes d'aquestes entitats ho tindran "extremadament difícil" per captar capital, tenint en compte que a partir del 10 de març entren en vigor els nous requeriments de solvència.

Les noves normes fixen un 8% de capital de màxima qualitat per a bancs, mentre que el percentatge augmenta fins al 10% en el cas de les caixes que no cotitzin. El consell de ministres del 18 de febrer va aprovar el reial decret que fixa un termini de 13 mesos per a les entitats financeres que vulguin sortir a borsa. Luis de Guindos creu que algunes caixes no podran "aixecar el capital" suficient, segons informa Efe. El representant de la consultora va ressaltar que la valoració acurada dels actius serà bàsica en aquest procés d'increment del nivell de solvència, encara que s'elevin els requisits de capital. En aquest sentit, va afegir: "La percepció del mercat és que la informació que les entitats han donat fins ara és insuficient". Segons De Guindos, les entitats hauran de donar a conèixer la seva exposició a les administracions públiques."En un entorn difícil, la transparència és fonamental per atreure capital i donar crèdits".

Sobre la possible entrada de l'Estat en el capital de les entitats financeres que no aconsegueixin els nivells mínims, Luis de Guindos va destacar que es tracta de la pitjor de les solucions, convertint-se en "l'últim recurs. Tot el que sigui demanar més capital als mercats no és bo", referint-se a les emissions del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB).

stats