Crònica 05/06/2011

La crisi deixa a l'atur el 90% dels expresos

Laia Espín
1 min
L'edifici del centre penitenciari de Figueres, que ha de ser substituït per una nova presó.

Barcelona.Un 90% dels exinterns de nacionalitat espanyola que havien trobat feina en sortir de la presó han passat a formar part de les llistes de l'atur, segons una recerca feta pel Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la Generalitat de Catalunya.

La recerca, realitzada a partir de l'expedient de la Seguretat Social de 3.225 excarcerats de les presons catalanes entre el 2004 i el 2007, també conclou que en un 43% dels casos d'interns que havien treballat durant el compliment de la condemna van aconseguir un contracte laboral. Ara, però, només el mantenen un 9,7% dels exreclusos.

L'estudi arriba a la conclusió que els homes troben feina més sovint que les dones -elles, segons l'estudi, tenen més accés a feines submergides- i que és més freqüent entre els joves. Els estudis també són un element fonamental per trobar un lloc de treball com també ho és no tenir una carrera delictiva. La recerca constata que els exinterns tenen majoritàriament contractes temporals i de feines poc qualificades. Bàsicament, aconsegueixen feines en els sectors de la construcció, l'hostaleria, la neteja i els serveis personals.

stats