Publicitat
Publicitat

INFORME ECONÒMIC

La crisi ha destruït 177.000 empreses i la majoria són pimes

La crisi econòmica ha destruït, des del 2008, 177.336 empreses al conjunt d'Espanya, la majoria pimes, mentre que les grans empreses han demostrat més capacitat de supervivència. Aquestes dades apareixen a l'informe econòmic del gener de l'escola de negocis Esade. A l'article, elaborat per la professora Anna Laborda, s'explica que les empreses més grans, les que tenen més de 500 treballadors, s'han demostrat més ben preparades per fer front a la crisi. En canvi, les empreses d'entre tres i cinc treballadors han disminuït en un 13,7%, i les de sis a nou treballadors ho han fet en un 17,8%. Les empreses entre 10 i 25 treballadors han caigut en 21,3% i les de 26 a 49 en un 23,5%.

La crisi ha afectat principalment el sector de la construcció, amb una caiguda del 36,8%. Respecte al sector industrial, que ha pogut aguantar millor, la destrucció d'empreses ha estat d'un 15%, i ha passat, des del 2008, de 145.564 empreses a 122.984.

Les comunitats autònomes més afectades són les que depenien més del sector de la construcció, com Múrcia i València. Catalunya està per sobre de la mitjana espanyola, i ha perdut un 12,3% de les seves empreses, comptant els diferents sectors econòmics.

En canvi, la Comunitat de Madrid registra una pèrdua només del 8,9% de les seves empreses, que s'explica, seguint l'anàlisi de la professora Laborda, per una concentració més alta de grans empreses, que són les que han resistit, fins ara, amb més fortalesa la crisi econòmica. I el País Basc i Navarra n'han perdut menys del 7%.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT