Crònica 15/11/2011

"Ells amb la crispació, nosaltres amb el bon humor"

J.r.
2 min
Rajoy va visitar ahir la ciutat de Zapatero, Lleó, on ell també va viure dels 5 als 15 anys.

Lleó.A només sis dies per a les eleccions, el PP no pensa modificar l'estratègia de campanya. Mariano Rajoy repeteix gairebé paraula per paraula el discurs allà on va i així pensa seguir fins divendres a les 12 de la nit. Parlant de canvi, concòrdia i unitat vol arribar a l'últim minut d'una campanya que, segons va admetre fora de micròfons, és massa llarga. És la visió de qui sap que ara ja ho té tot de cara.

Ahir va demanar que li faci costat la gent de Lleó, ciutat de Rodríguez Zapatero i on Rajoy va viure dels 5 als 15 anys. Es va permetre tirar de nostàlgia per demanar el vot. A més, el 22 de maig, el PP va aconseguir aquesta alcaldia, que ocupava un bon amic del president espanyol.

Segons Rajoy, el canvi és imparable i per això no tocarà el guió. "A aquests senyors del govern ja només els hem de dir bon dia, bona tarda o bona nit, en funció del moment", va dir per exemplificar que el PSOE és el "passat". Està convençut que els socialistes també tenen coll avall la derrota, fet que explica una campanya electoral pensada més en clau interna, asseguren els populars, que no pas per atreure el votant centrista. Rajoy va deixar clar que a ell no el "trobaran" si busquen el cos a cos: "Ells amb la crispació, nosaltres amb el bon humor", va dir. Creu que el seu contrincant fa una campanya erràtica que ha passat d'agitar el vot per la por a la dreta a buscar el vot dels que dubten entre el PSOE i altres forces d'esquerra. No creu que la nova tàctica d'Alfredo Pérez Rubalcaba de fer actes en poblets li acabi donant resultats.

Buscant el vot de Cascos

Al vespre, el candidat popular va ser a Oviedo, on va reclamar el suport dels exvotants del partit que al maig van fer costat a l'exsecretari general del partit, Francisco Álvarez-Cascos. Els populars creuen que ara el regionalisme conservador no és útil i que tenen un "compromís ideològic" amb les idees del PP.

stats