Crònica 06/03/2011

La costa d'Alacant espera un augment del 15% de les reserves de viatges per aquest estiu

Tot i que la prova de foc serà a l'estiu, el País València espera començar a rebre més turistes per Setmana Santa. Les reserves de viatges augmentaran un 15% a la costa d'Alacant durant juliol i agost.

Marina Gordillo
1 min

VALÈNCIA.El sector turístic del País Valencià espera començar a notar a partir de Setmana Santa un increment en el nombre de visitants a causa d'un canvi de destinació produït per les revoltes als països àrabs. Però la prova de foc serà a l'estiu, quan els hotelers preveuen, principalment a la província d'Alacant, un augment de més del 15% en les reserves de viatges segons els càlculs del president de l'Associació Empresarial Hostalera de Benidorm i Costa Blanca, Antoni Mayor.

De la zona del Magrib i el Pròxim Orient, Tunísia i Turquia són els principals competidors turístics del País Valencià, segons la conselleria de Turisme, amb una oferta molt atractiva de sol i platja.

L'encariment dels preus dels hotels a Turquia, unit a l'increment de les taxes de combustible en les aerolínies britàniques (són menors per volar al País Valencià), i finalment la revolució a Tunísia, han provocat que les grans turoperadores europees hagin hagut de buscar a la província d'Alacant alternatives a molts viatges ja concertats. Sobretot, de turistes procedents del Regne Unit, però també de Rússia, Alemanya i la regió d'Escandinàvia.

No obstant, caldrà separar el que sigui fruit de la recuperació del sector turístic. Ja al desembre, abans que esclatés la crisi als països àrabs, es va registrar un increment de visitants d'entre un 5% i un 10%, depenent de les zones, que es va mantenir al gener i febrer.

stats