Crònica 24/04/2011

Les dates beneficien les parades de costa

El transvasament de públic de Barcelona a comarques no ha estat un èxode cap a la platja, com temien els editors, però sí que s'ha notat a les llibreries de costa, que han venut més.

Laura Serra
2 min
Tot i que la pluja La rambla de Girona va .

Barcelona.Les previsions de pluja segurament van fer desdir més d'una família de passar un Sant Jordi amb la pala i el rampí a la sorra. I malgrat que finalment ahir la pluja va donar una treva, les platges estaven mig buides, mentre que les llibreries de la Costa Brava i la Costa Daurada -que havien estat previsores i havien sol·licitat una comanda un 10 o 15% més alta que l'any passat- ja patien per si havien fet curt dels títols més demanats. Turistes i visitants de segona residència van passar el dissabte prop de la costa, però més aviat passejant pels carrers de pobles com Palafrugell, Palamós, l'Escala i sobretot Girona, on la Llibreria 22 va convidar una vintena d'autors de primera divisió per estampar la signatura als seus llibres. Fins i tot Antoni Daura, del Gremi de Llibreters, tenia trucades d'agremiats de la costa que reconeixien que les dates els havien afavorit.

L'altra llista de més venuts

La llista de més venuts, que també es desgrana per demarcacions, no assenyala diferències remarcables respecte a la de Barcelona "que ho xucla tot", va dir Daura: Albert Espinosa, Ramon Solsona i Martí Gironell van ser els més despatxats. A Lleida, el protagonista local va ser l'escriptor pallarès Pep Coll amb Nius , seguit del periodista esportiu lleidatà Jordi Guardiola i Sense partit .

A Tarragona, Àngel Brunet amb 1811. El Setge de Tarragona , Coia Valls amb La princesa de Jade i Xulio Trigo amb El somni de Tàrraco van ser els autors locals més destacats, tot i que els llibreters van reconèixer unes vendes inferiors a les d'altres anys. Ricard Espinosa, de la llibreria Capona, va firmar que volien "salvar els mobles". A Girona han seguit el trio Solsona-Espinosa-Gironell, autors considerats locals, com Rafel Nadal amb Els mandarins i Xavier Sala amb Les causes perdudes . Curiosament, un dels més venuts haurà estat un llibre infantil, 26 cançons infantils . La raó: per primer cop Josep M. Espinàs es va descentralitzar i va signar llibres a Girona.

stats