INVESTIGACIÓ PER CORRUPCIÓ
Crònica 23/02/2012

El rei defensa la justícia abans que declari Urdangarin

J.r.
1 min
Iñaki Urdangarin, que dissabte declararà als jutjats de Palma, en una imatge als Estats Units.

MADRID.El rei Joan Carles va garantir ahir als nous jutges que sempre podran comptar "amb tot el suport de la Corona". En l'acte que va presidir a Barcelona, el monarca espanyol va animar els que s'incorporen ara al poder judicial a treballar d'acord amb "els valors, els principis i els drets fonamentals que la Constitució consagra". Es tracta d'una clara defensa del sistema judicial espanyol per part del cap de l'estat només tres dies abans que el seu gendre, Iñaki Urdangarin, declari com a imputat als jutjats de Palma per un presumpte delicte de corrupció.

Com si fos una velada referència als judicis paral·lels que es fan des dels mitjans de comunicació, el monarca va recordar als jutges que tenen encomanada "en exclusiva" la feina de dictar sentència. El president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Dívar, va admetre que el paper de la Corona "és difícil en aquests moments", segons informa l'ACN.

Urdangarin i la seva dona, la infanta Cristina, ja són a Espanya procedents dels EUA, on viuen habitualment. Ell va arribar dimarts i ella ahir. La Casa del Rei va declinar pronunciar-se, en una conversa telefònica amb aquest diari, sobre les informacions contradictòries referides a una suposada i tensa reunió entre el rei, el príncep Felip i Urdangarin abans-d'ahir. L'hermetisme és accentuat.

stats