AUDIÈNCIA DE BARCELONA
Crònica 11/05/2011

La defensa sorprèn amb un nou vídeo del cas Tous

L'advocat de Lluís Corominas va forçar ahir l'ajornament de la declaració del gendre dels Tous, acusat d'homicidi, després de presentar un nou vídeo. Avui es decidirà si s'accepta com a prova.

Laia Espín
2 min
La defensa sorprèn amb  un nou vídeo del cas Tous

Barcelona.L'advocat defensor de Corominas, Carlos Bueren, va sorprendre ahir el jurat i les parts quan va sol·licitar que s'accepti com a nova prova unes imatges, que fins ara no havien presentat ni als Mossos d'Esquadra ni al jutjat d'instrucció, del dia dels fets. La gravació és de l'interior de l'estança del vigilant privat, que està situada a la finca del matrimoni de joiers, en el moment en què l'agent de seguretat va avisar l'acusat sobre la presència d'uns intrusos al xalet dels seus sogres. Fonts pròximes al cas expliquen que a l'àudio del vídeo es pot sentir com el vigilant li diu a Corominas que vagi armat a la finca dels Tous. I també se sent com uns segons abans dels trets, un dels quals va ser mortal, diu: "Em fa la impressió que van armats".

Les noves imatges i altres documents aportats per les parts després de més de 4 anys i mig d'investigació han fet retardar fins avui la declaració de Lluís Corominas, acusat d'haver matat a trets un presumpte lladre que suposadament pretenia assaltar el domicili dels Tous. La defensa també va aportar un segon vídeo, en aquest cas editat, en què apareixen quatre imatges simultàniament. Tres són de càmeres de seguretat -del perímetre de la finca, del jardí i de l'interior de la caseta del vigilant- i la quarta és una realització amb diverses seqüències de vídeo que intenta recrear els fets. Avui la magistrada decidirà si accepta els nous documents com a proves.

Amb els nous vídeos, la defensa de Corominas vol provar que l'acusat va anar el dia dels fets, el 9 de desembre de 2006, a la finca dels seus sogres armat perquè l'hi va sol·licitar en una trucada l'agent de seguretat, i que va disparar contra els presumptes lladres perquè li va agafar por parlant amb el vigilant. La defensa va justificar que no havia aportat a la causa aquestes imatges per no "devaluar-les" i perquè no es veiessin abans als mitjans de comunicació que al tribunal popular.

Més proves noves

La defensa no va ser l'única part que ahir va demanar que s'incorporin noves proves. La fiscalia va sol·licitar que se n'admetin una quinzena més. Entre elles, les diverses acreditacions formatives en seguretat privada que té Corominas. El seu advocat intenta desacreditar que Corominas fos cap de seguretat del matrimoni Tous i el vol presentar com un home inexpert en seguretat. És un argument que les acusacions volen desactivar amb el currículum de l'acusat.

La fiscalia i l'acusació particular van advertir ahir el tribunal que no es jutjarà un intent de robatori al xalet dels Tous ni cap altre extrem. Només un homicidi i com es va produir. Les parts acusadores argumenten que va existir abús de superioritat i basen els seus al·legats en el poc temps que va transcórrer des que Corominas va arribar al lloc on eren els lladres fins que va prémer el gallet. "La intenció era causar la mort", va dir la fiscal.

stats