Crònica 19/02/2011

El 35% del banc d'Unnim serà de particulars

1 min

Unnim va perfilant la creació del seu banc. A la presentació dels resultats anuals els directius de la caixa van explicar que es veien empesos a la bancarització. Presa la decisió de posar en mans d'inversors privats part del seu capital, els objectius de l'entitat impliquen evitar que sigui necessària l'entrada del FROB, alhora que aposten per retardar al màxim possible una eventual sortida a borsa.

Fonts d'Unnim insisteixen que ara no és bon moment per començar a cotitzar. Tanmateix, no ho descarten en un futur, quan el banc que dissenyen hagi començat la seva tasca. El 35% del banc d'Unnim estarà en mans privades, lleugerament per sobre del que preveien inicialment. Un terç dels inversors seran institucionals, mentre que els dos terços restants seran particulars i, segons les previsions, clients de la caixa. Unnim segueix buscant inversors a Catalunya, Espanya i a l'estranger.

L'entitat molt probablement segregarà els actius immobiliaris de l'activitat financera del banc, seguint el model iniciat per La Caixa i al qual ja s'han afegit altres grups, com el SIP de Caja Madrid, anomenat Banco Financiero y de Ahorro.

stats