Crònica 10/01/2011

Un dels "rostres de l'esperança" nascuts l'11-S del 2001

Lara Bonilla
2 min
Rostres de l'esperança. Nadons nascuts l'11-S . Green era un dels nens del llibre.

El dia del seu naixement va ser una jornada agredolça. Mentre la família de Christina Green celebrava l'arribada d'un nou membre, el país sencer plorava la mort de gairebé 3.000 persones. Era l'11 de setembre del 2001, el dia dels atemptats terroristes a les Torres Bessones i el Pentàgon.

Christina Green, de nou anys, és la víctima més jove del tiroteig de dissabte a Tucson (Arizona) en què van morir sis persones i catorze més van resultar ferides. Entre els afectats, la congressista Gabrielle Giffords, que era l'objectiu de l'agressor. Christina era un dels "rostres de l'esperança". Ella era un dels 50 nadons nascuts l'11-S que apareixien al llibre del mateix títol. Des del primer moment, el seu naixement va ser especial i ella n'era conscient. "Estava molt orgullosa de la data del seu aniversari. És el millor que va passar aquell dia", explicava la seva mare, Roxanna Segalini. Això va fer que fos molt "patriòtica".

La seva mort pot ser igual de simbòlica. La mare explicava al diari The New York Times que espera que la mort de la seva filla serveixi de crit d'atenció a la classe política perquè posi fi al discurs violent i enverinat dels últims mesos. "Hi ha hagut molt d'odi últimament i això s'ha d'acabar", deia Segalini.

Interessada per la política

Christina Green va assistir dissabte a l'acte de la congressista Giffords en un supermercat d'Arizona perquè volia veure la política en acció. Bona estudiant, esportista, ballarina i l'única noia de l'equip de beisbol, a Christina li interessava la política i recentment havia estat escollida representant del consell escolar. "Pensava que el míting seria una cosa innocent", deia la seva mare. I el que es va trobar va ser la cara més amarga. Christina va rebre un tret al pit i va ser traslladada a l'hospital de Tucson inconscient i en condicions crítiques. No va superar les greus ferides i va morir poc després de l'atac. Malauradament, la seva curta vida va estar marcada per la violència.

stats