Crònica 17/11/2011

Un diputat del PSOE fa campanya per Coscubiela

Auri Garcia Morera
2 min
Joan Coscubiela acompanyat del diputat del PSOE al Congrés Antonio Gutiérrez.

Barcelona.Iniciativa continua fent créixer la seva base de suports cap a diferents àmbits de l'esquerra. Ahir va ser un diputat del PSOE al Congrés, Antonio Gutiérrez, qui va fer costat a Joan Coscubiela en un acte amb el món sindical, del qual provenen tots dos.

Gutiérrez va ser secretari general de CCOO quan Coscubiela era màxim responsable del sindicat a Catalunya. El 2004 es va presentar com a independent a les llistes del PSOE i des de llavors és diputat del grup socialista. En l'últim any i mig, però, ha trencat la disciplina de vot en dues ocasions: es va abstenir en la votació de la reforma laboral del 2010 i va votar contra la reforma de la Constitució d'aquest estiu. En les llistes del 20 de novembre ja no ha repetit com a candidat.

Ahir Gutiérrez va participar en un acte de campanya d'Iniciativa al Casino l'Aliança del Poblenou, en què Joan Coscubiela i Joan Herrera li van agrair "la seva coherència en els moments decisius" i també "la seva presència aquí amb nosaltres, que és molt important". Herrera va afegir que "el futur està en mans de la gent", mentre que el número 3 de la llista per Barcelona, Joan Josep Nuet, va mostrar el seu optimisme: "Després de 10 anys de coalició, ha arribat el nostre moment".

Al matí Coscubiela va visitar les fàbriques de Schneider Electric i Yamaha, on es va presentar com el futur "portaveu dels interessos dels treballadors, canalitzats lògicament a través de les seves organitzacions sindicals" al Congrés dels Diputats. El candidat d'Iniciativa ho va aprofitar per fer públic un manifest de suport signat per un miler de sindicalistes. També va recordar la importància del sector industrial a Catalunya en afirmar que "contra el que diuen alguns moderns, l'economia catalana serà industrial o no serà". Sobre Yamaha, Coscubiela es va felicitar que la lluita dels treballadors hagi aconseguit evitar el tancament de l'empresa.

stats