Crònica 13/03/2012

Els docents de FP faran menys seguiment de les pràctiques

Ensenyament vol reduir a la meitat les hores que els professors de FP dediquen al seguiment de les pràctiques dels alumnes. És una nova mesura de reorganització horària per estalviar en personal.

S.s./m.0.
1 min

BARCELONA.La conselleria d'Ensenyament planteja reduir a la meitat les hores que els professors de formació professional (FP) dediquen a la coordinació de les pràctiques dels seus alumnes. En aquestes hores, els docents que són tutors de pràctiques fan el seguiment de la feina i la formació que els nois reben a les empreses on fan pràctiques, amb almenys tres visites directes a l'empresa de cada alumne. Si ara hi dediquen una hora setmanal per cada cinc alumnes, Ensenyament planteja que a partir del curs vinent sigui una hora per cada deu alumnes, i així es redueixi el temps de dedicació a aquest seguiment.

Ho van exposar ahir els representants d'Ensenyament en la reunió de la taula sindical on es debatien les mesures de reorganització horària de la plantilla docent que s'aplicaran el curs vinent. Amb aquests canvis, Ensenyament pretén hamortitzar unes 1.500 dotacions (els docents que necessitaria per assumir l'increment d'alumnat i que no pot contractar per la congelació de plantilles públiques).

La responsable de FP al sindicat CCOO, Monse Milán, va assegurar que la nova ràtio d'alumnes de pràctiques per als professors d'aquest cicle "fa pràcticament inviable poder fer una tutoria de qualitat en la relació escola-empresa", un vincle que precisament la conselleria d'Ensenyament apostava per potenciar.

En la reunió d'ahir, a més, Ensenyament va anunciar un nou mètode de còmput de les plantilles de les zones educatives rurals (ZER) per alliberar dotacions d'aquests centres que puguin reforçar altres centres, va explicar Ricardo Rodilla, d'USTEC.

stats