SENTÈNCIA JUDICIAL
Crònica 17/06/2011

El doctor Dexeus, condemnat a pagar

Un jutge condemna el prestigiós ginecòleg Santiago Dexeus a pagar 830.00 euros per haver difamat el consultori que porta el seu nom i per competència deslleial, ja que va obrir una altra consulta mèdica.

Laia Espín
2 min
El jutjat mercantil considera que el ginecòleg Santiago Dexeus va incórrer en un acte de competència deslleial.

Barcelona.El jutjat mercantil número 8 de Barcelona condemna el doctor Santiago Dexeus a indemnitzar amb 832.545 euros el consultori que va fundar el seu pare, per les seves crítiques al centre sanitari, del qual va ser cessat per jubilació, i per haver continuat la seva activitat professional en una altra clínica que porta el seu mateix nom.

La sentència desfavorable és una més de les guerres judicials obertes pel prestigiós ginecòleg contra els seus antics socis del Consultori Dexeus i que de nou ha perdut.

La sentència

El jutjat mercantil considera que el ginecòleg Santiago Dexeus va incórrer en un acte de competència deslleial en denigrar el Consultori Dexeus, del qual va ser apartat per jubilació, a través de diverses manifestacions que va fer en mitjans de comunicació i que la sentència titlla de "denigradores i incorrectes". Per reparar els danys i perjudicis morals, la jutge el condemna a pagar 100.000 euros i l'obliga a fer notes de rectificació en els mateixos mitjans.

D'altra banda, la sentència també el condemna a abonar 732.545 euros per haver infringit el contracte intern de la clínica de no competència. El ginecòleg va continuar amb la seva activitat professional des de l'any 2009 a la societat Institut Santiago Dexeus mitjançant la creació d'un centre de ginecologia que desenvolupa la seva activitat a la Clínica Tres Torres.

El Consultori Dexeus acusa el ginecòleg d'accions de competència deslleial perquè va enviar cartes a dones per informar-les de la seva sortida del centre i citant-les al seu nou lloc de feina.

L'Audiència de Barcelona va condemnar ja el 2009 Santiago Dexeus a transmetre les participacions que tenia del consultori als seus socis i va autoritzar-los a continuar utilitzant el seu cognom per a l'activitat.

Ahir fonts properes al centre sanitari van valorar positivament la resolució del jutjat mercantil, van assegurar que el consultori mai ha pretès obrir una guerra pública amb el doctor Dexeus i van afegir que mai han volgut menystenir ni personalment ni professionalment la seva figura. Tanmateix, Santiago Dexeus encara pot recórrer aquesta decisió judicial al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

stats