Crònica 13/03/2011

"La dona de la neteja de l'hospital va dir a ma mare que estava viva"

Marta Català
2 min
El Ricardo busca la seva germana perquè no creu que morís.

Barcelona.A Figueres s'han registrat sis casos al mateix hospital. Un és el del Ricardo López. La seva mare va donar a llum el 27 d'abril del 1963 a l'antic Hospital de la Caritat de Figueres. El part va anar bé i el nadó va néixer sense cap anomalia. "L'endemà ens van dir que el nen havia mort". Als pares del Ricardo no els van voler ensenyar el cadàver del nen. Els metges els van dir que ja l'havien enterrat al pati de l'hospital: "Sempre el mateix modus operandi , et deien que havia mort abans de 24 hores perquè es considerés un fetus, tal com diu la llei, i d'aquesta manera no podies fer enterrament familiar, l'hospital es feia càrrec de tot".

Els seus pares no han parat de buscar la criatura i fa poc temps els van explicar que fins i tot havien contractat detectius per buscar la seva germana. Al Ricardo el que més li crida l'atenció és el testimoni d'una dona de la neteja de l'hospital: "Quan ja havien dit a la meva mare que la meva germana estava morta, una dona de la neteja de hospital va entrar a l'habitació i li va dir que no es cregués res del que li deien perquè, deia, la seva filla estava viva".

El Ricardo està buscant aquella dona que va pronunciar aquelles paraules: "El seu testimoni és molt important per a la investigació". La mare i el pare del Ricardo van intentar veure la nena, però no hi va haver manera i no van poder fer res: "Des de sempre, el cas de la meva germana suposadament morta ha estat un tema tabú, els meus pares no en volien parlar". Ara, remenant àlbums de fotos, esperen que imatges en què surt el Ricardo amb les seves dues germanes puguin servir de pista per si algú les veiés i cregués que hi ha alguna semblança: "Jo crec que la meva germana la van robar per donar-la en adopció".

stats