PRECAMPANYA ELECTORAL
Crònica 09/03/2011

La dreta mediàtica s'acarnissa amb La salut de Rubalcaba

L'elegància amb què tothom va tractar la malaltia d'Esperanza Aguirre no s'ha vist en el cas del vicepresident espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, hospitalitzat per una infecció urinària.

Joan Rusiñol
2 min
La dreta mediàtica s'acarnissa amb La salut de Rubalcaba

Madrid."Desitjo la curació de Rubalcaba però no per caritat, sinó perquè ha de seure al banc [dels acusats] pel cas Faisán. I potser per l'11-M". La frase l'escrivia ahir Federico Jiménez Losantos, altaveu de la ultradreta madrilenya, acarnissada amb el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobretot des que les travesses el situen com a possible successor electoral de José Luis Rodríguez Zapatero a les eleccions del 2012. No va ser l'únic incapaç de deixar, per un dia, el combat de boxa en què s'ha convertit la política espanyola, més dura i aspra que la catalana.

Els atacs a Rubalcaba van circular per les ones, pels diaris de paper i pels nous formats de comunicació, com ara Twitter, en què el cognom del vicepresident espanyol es va fer un lloc destacat al rànquing dels més populars, al costat d'altres debats de la setmana com la limitació de la velocitat a les autopistes i autovies (no hi va faltar qui, amb sarcasme de broc gros, va lligar les dues coses). Al quiosc, alguns diaris de la dreta no van desaprofitar l'hospitalització per prémer l'accelerador en la competició que han emprès els últims mesos per erosionar el possible candidat socialista. El president extremeny, Guillermo Fernández Vara, va avisar que, qui assegura que el vicepresident primer aprofitarà el seu estat de salut per apartar-se "del mig" és que "no el coneix".

La premsa i el PP

El més contundent va ser el diari Abc , capçalera de referència dels conservadors monàrquics, amb una portada (que acompanya aquest text) molt alarmista. A dins, un acudit gràfic en què Torrente, el caspós policia cinematogràfic creat per Santiago Segura, es comprometia a vetllar per la seguretat durant la baixa del ministre de l'Interior. A la informació l'acompanyava un article titulat Aquesta setmana, a dieta de 'Faisà' , per explicar que avui s'estalviarà de contestar les preguntes a la sessió de control sobre el presumpte avís policial a ETA.

AEl Mundo , la periodista Lucía Méndez afirmava que Rubalcaba té "menys glamur" que Esperanza Aguirre i pronosticava que els periodistes no l'aplaudiran quan es reincorpori a la feina, a diferència de la manera en què va ser rebuda la presidenta de Madrid després que li extirpessin un bony del pit.

El PP va provar ahir, com a mínim, de no atiar aquests atacs i es va limitar a desitjar la recuperació del vicepresident, que ja ha deixat la UCI i en el moment de tancar edició es recuperava favorablement a planta. "Ja hi haurà temps per al debat", va assegurar la portaveu parlamentària, Soraya Sáenz de Santamaría.

El més contundent va ser l'expresident espanyol Felipe González. Per ell, la manca de "respecte" s'explica per la "glopada de crispació i de rencors" que hi ha a la política espanyola. González sap que a l'home fort de l'executiu espanyol l'ataquen, sobretot, per l'etapa de ministre als seus governs, quan el felipisme vivia els seus pitjors moments, esquitxat pels casos de corrupció i escàndols polítics com el del GAL.

En canvi, Zapatero, reconegut culer, va voler rebaixar la tensió i va recórrer a la ironia: li va receptar al madridista Rubalcaba que es mirés el partit entre el Barça i l'Arsenal, perquè això "l'ajudaria".

stats