COSTA DAURADA
Crònica 09/04/2012

Un grup ecologista distingeix les platges verges de Tarragona

Dani Revenga
2 min

BARCELONA.El Grup Ecologista de Tarragona i l'Ebre (GETE) premia la tasca dels ajuntaments de la demarcació que protegeixen els espais litorals atorgant el distintiu de platja verge. Un jurat valora les candidatures que presenten els ajuntaments, tant des del punt de vista biològic com de conservació de les característiques originals dels indrets. "Volem projectar una visió en positiu, premiar els consistoris que saben apreciar els valors d'aquests espais i fan esforços molt importants per conservar-los", explica Eloi Nolla, president de l'entitat. Nolla apunta que, sovint, els seus criteris no coincideixen amb les banderes blaves, ja que aquest distintiu oficial "premia els serveis i la comoditat per a l'usuari, però una platja verge, per exemple, no ha de tenir dutxes". "Premiem platges de roca, que difícilment obtindran una bandera blava", detalla Nolla.

En la convocatòria de l'any passat, 13 de les 16 platges que aspiraven a obtenir el reconeixement el van aconseguir. La majoria, a les Terres de l'Ebre. Les premiades van ser: la Platjola i l'Eucaliptus (Amposta), la platja de la Bassa, el Fangar i la Marquesa (Deltebre), cala Maria (l'Ampolla), l'estany Podrit, el Torrent del Pi i Santes Creus (l'Ametlla de Mar), els Muntanyans (Torredembarra) i cala Jovera, cala Fonda i Roca Plana (Tarragona).

Tot i que no va rebre el distintiu de platja verge, el GETE va reconèixer l'esforç de l'Ajuntament de Tarragona i de l'entitat Salvem la Platja Llarga per aturar el projecte del ministeri de Medi Ambient, que pretenia construir un passeig marítim que hauria alterat els valors naturals d'aquest espai de Tarragona. Actualment, el consistori i la Generalitat hi estan duent a terme un projecte per millorar la protecció de la platja. Una actuació que Lola Paniagua, la presidenta de Salvem la Platja Llarga, valora positivament: "A banda de potenciar les espècies vegetals autòctones, es posa ordre en el trànsit de persones i vehicles, que perjudiquen els ecosistemes de la platja".

stats