MEDI AMBIENT
Crònica 31/05/2011

Les emissions de CO2 creixen un 5% en dos anys

T.g.
1 min
El 44% de les emissions provenen del carbó.

Barcelona.Després de la contenció experimentada el 2009 per la crisi econòmica, l'any passat va tornar a créixer l'emissió de gasos amb efecte hivernacle a tot el món. En concret, se'n van llançar a l'atmosfera 30,6 gigatones, cosa que suposa un 5% més sobre els nivells del 2008 (29,3 gigatones), segons reflecteixen les dades donades a conèixer ahir per l'Agència Internacional de l'Energia (AIE).

Això vol dir que hi ha molt poc marge per al límit de 32 gigatones fixat per al 2020, l'objectiu que representaria no superar l'escalfament de dos graus del planeta. L'AIE va precisar que el 80% de les emissions procedents de la producció elèctrica esperades per al 2020 ja estan compromeses, segons informa Efe. Un 44% del CO emès el 2010 va sorgir de la combustió de carbó, el 36% del petroli i la resta de la crema de gas natural.

En aquest sentit, aquest dimecres comença a la Fira de Barcelona l'edició d'enguany de Carbon Expo. Es tracta del principal saló sobre el clima, les finances del mercat d'emissions i les tecnologies de reducció i eficiència ambiental. És la segona vegada que se celebra a Barcelona i comptarà amb la presència d'empreses com Endesa, Spanair i Seat. L'any passat es va organitzar a Colònia, on va reunir 3.000 visitants de 111 països.

stats