CONFLICTE LABORAL
Crònica 05/03/2011

Els empleats d'Aena convoquen vaga en plena Setmana Santa

La vaga convocada per al 21 d'abril pels sindicats majoritaris entre els treballadors d'Aena per protestar contra la privatització posa en perill l'operació sortida de Setmana Santa de Dijous Sant.

Redacció
2 min
Centenars de treballadors d'Aena van protestar ahir a la T1 del Prat contra la privatització.

BARCELONA.L'operació sortida de vacances de Setmana Santa es preveu moguda, després que ahir els treballadors d'Aena anunciessin la convocatòria d'una vaga de 24 hores arreu d'Espanya de cara al dijous 21 d'abril -Dijous Sant- per protestar contra la privatització del 49% de la gestora aeroportuària. L'amenaça podria prendre forma dimarts, quan els sindicats majoritaris entre els treballadors d'Aena -CCOO, UGT i USO- tenen previst registrar la convocatòria formal de vaga. En aquests moments, els treballadors estan ultimant els detalls de la protesta, però ahir, després d'una nova jornada de manifestacions -més de 200 treballadors van protestar al Prat-, el portaveu del comitè d'empresa d'Aena, Manuel Caro (CCOO), ja va advertir que si la vaga s'arriba a produir serà coincidint amb el primer dia de l'operació sortida de Setmana Santa, cosa que podria reproduir escenes similars a les del pont de la Puríssima amb la vaga encoberta dels controladors aeris. És per això que Caro ja avisava ahir els possibles usuaris que tinguessin bitllets d'avió comprats per al dia 21 d'abril que els canviessin.

La "poca popularitat" del sector després, precisament, de la vaga de controladors era un dels punts que el mateix Caro posava sobre la taula quan explicava que els treballadors preferirien no haver d'arribar a l'extrem de la vaga, però puntualitzava que s'hi veuran "obligats si el govern no es planteja asseure's a parlar". Fonts d'Aena, d'altra banda, es mostraven ahir convençudes que la vaga no s'arribarà a produir perquè asseguren que estan "entestats a arribar a un acord". Si dimarts es confirma la convocatòria, quedaran 40 dies per intentar aturar-la: els treballadors demanen que el ministeri de Foment es torni a asseure a negociar. El seu objectiu principal és obtenir més garanties pel que fa als seus llocs de treball davant de la privatització.

La vaga de Dijous Sant podria tenir continuïtat, perquè els sindicats estan estudiant afegir alguna altra convocatòria durant l'operació sortida de les vacances d'estiu.

stats