INFRAESTRUCTURES
Crònica 27/01/2012

Els empresaris tornen a demanar la gestió del Prat

Ara
1 min
Els empresaris tornen a demanar la gestió del Prat

BARCELONA.El Govern va tornar a obtenir ahir el suport del teixit empresarial per demanar la gestió singularitzada de l'aeroport del Prat, després de la decisió del ministeri de Foment de suspendre el concurs públic per privatitzar-lo, conjuntament amb el de Barajas. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es va reunir amb els presidents de les quatre entitats del grup d'infraestructures GTI, Miquel Valls (Cambra de Comerç), Josep Piqué (Cercle d'Economia), Joaquim Gay de Montellà (Foment del Treball) i Sebastià Salvador (RACC) per buscar una sortida i pressionar el govern espanyol.

El lobi empresarial, que va organitzar l'acte de l'Iese del 2007 en què es reclamava la gestió del Prat, va donar suport a Recoder i va anunciar que demanarà una entrevista amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per fer-li arribar la seva visió. Però els empresaris també van deixar clar que no volen repetir un acte com el de fa cinc anys.

Josep Piqué, president del Cercle d'Eonomia, va assegurar que la descentralització del Prat s'ha de fer "des d'un punt de vista empresarial", més enllà de qui en tingui la titularitat, una qüestió que Piqué va deixar en mans de les negociacions polítiques. Recoder va insistir que vol una gestió descentralitzada, al marge de si es privatitza o no.

stats