Crònica 29/07/2011

El cas que va enfonsar la carrera de Josep Borrell a la Moncloa

Pol Santaló
1 min
Josep Borrell el dia que va anar  a declarar al judici.

BARCELONA.La bona relació de l'exministre d'Obres Públiques i exsecretari d'estat d'Hisenda, Josep Borrell, amb l'excap d'Inspecció d'Hisenda de Catalunya, Josep Maria Huguet, va acabar dinamitant la seva carrera política.

Huguet i el seu company Ernesto Aguiar invertien a la borsa quan Borrell era secretari d'Hisenda -càrrec que va ocupar des del 1984 fins al 1991-. Ell ho sabia i, tal com va declarar al judici, el tema era "preocupant" i li va acabar costant la cursa a la Moncloa. Malgrat haver guanyat les primàries del PSOE a Joaquín Almunia, Borrell va tirar la tovallola el maig del 1999 quan els dos alts caps d'Hisenda a Catalunya, Huguet i Aguiar, van reconèixer que no havien declarat gairebé tres milions d'euros.

Borrell va suportar una forta campanya mediàtica en contra i va acabar cedint el cap de cartell socialista a l'actual comissari europeu d'economia .

Així mateix, Borrell va assegurar, en la seva intervenció en el judici del 2010, que sabia que tant l'exinspector en cap regional d'Hisenda a Catalunya Josep Maria Huguet com l'exdelegat d'Hisenda a Catalunya Ernesto Aguiar invertien a la borsa, i que "no ho ocultaven", però que ell "donava per fet" que declaraven a Hisenda els seus guanys. A més, va afegir que si hagués sabut que tant Huguet com Aguiar no declaraven beneficis borsaris no hauria dubtat a inhabilitar-los.

Tot i que va ser citat a declarar com a testimoni, mai s'ha demostrat que Borrell hagi estat implicat en el cas Huguet-Aguiar. Només, com ja va declarar en el judici del 2010, indirectament per les inversions que va fer a càrrec d'Huguet i que aquest no va declarar mai.

stats