Crònica 16/04/2011

Les entitats socials també es manifestaran a Sant Jaume

Lara Bonilla
2 min

BARCELONA.L'endemà de la massiva manifestació del sector públic -sobretot personal sanitari, tot i que també hi havia mestres i funcionaris-, una trentena d'entitats socials catalanes van convocar ahir una altra manifestació per al 14 de maig per protestar contra la tisorada. L'escenari serà el mateix: la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Els convocants, entre els quals hi ha entitats veïnals, associacions de pares d'alumnes, associacions culturals, els sindicats UGT i CCOO i l'entitat Dempeus per la Salut Pública, van presentar ahir el document Prou retallades . Asseguren que amb les retallades en sanitat i educació es corre el risc de patir una "falta de resposta adequada" en els serveis de primera necessitat i alerten d'una transició cap a un model de gestió privat. Han fet una crida a la ciutadania perquè torni a sortir al carrer a manifestar-se.

Confusió informativa

Els sindicats del sector sanitari també es van reunir ahir amb la gerència de l'Institut Català de la Salut en una taula de negociació sectorial que no va servir per aclarir l'abast de la tisorada. Durant la reunió, l'ICS va assegurar que les mesures de xoc per contenir la despesa encara no s'estan aplicant als hospitals i que si algun gerent decideix prendre-les pel seu compte se li obrirà un expedient informatiu. Cosa que contrasta amb les informacions que arriben des dels centres, on ja s'han començat a tancar llits i quiròfans així com no renovar contractes eventuals. "Negar això és un insult a la intel·ligència", va dir Carme Navarro, secretària general de sanitat de CCOO. El seu homòleg a la UGT, Juan Cobacho, va qualificar la trobada "d'inoperant". "Només ens han demanat que tinguem paciència i no ens han donat cap argument que calmi els ànims per no continuar mobilitzant-nos", va afegir.

També van criticar "la falta d'informació" del departament de Salut, que està generant encara més "confusió". El departament de Salut està acabant de revisar els plans de xoc, però moltes de les mesures ja comencen a aplicar-se aquesta Setmana Santa.

stats