Crònica 09/01/2012

Els escolars catalans reprenen avui les classes després de 17 dies de festa

S.s.
1 min

BARCELONA.La recuperació de l'endemà de Reis com a dia festiu, aprovada per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha quedat diluïda pel calendari d'enguany, que ha fet caure el 7 de gener en dissabte. Els nens han tingut dos dies més per jugar amb els regals de Reis abans de recuperar la rutina de les classes. Però si no hagués estat cap de setmana, almenys n'haurien tingut un. L'any passat el dia de Reis va caure en dijous i la polèmica decisió del conseller d'Educació Ernest Maragall de convertir el 7 de gener en dia feiner per als escolars va portar moltes famílies a decidir pel seu compte que el seu nen faria campana pel pont de Reis.

El calendari de Maragall plantejava unes vacances de Nadal de 15 dies com a màxim, a més d'avançar l'inici de curs al setembre, i ho compensava amb la polèmica setmana blanca de vacances al febrer.

El calendari de Rigau

Una de les primeres mesures de Rigau va ser la d'eliminar aquesta setmana blanca i donar als centres escolars cinc dies de lliure disposició perquè els repartissin al llarg de tot l'any. El decret de calendari per aquest curs 2011-2012 va aprovar, a més, unes vacances de Nadal de 17 dies, des del 23 de desembre fins al 8 de gener, tots dos inclosos.

Unes llargues vacances que, més enllà de complicar la conciliació a algunes famílies o fer que als nens els costi una mica més adaptar-se de nou a la rutina d'estudi, no han aixecat cap crítica entre els representants de la comunitat educativa, com sí que ho va fer la decisió de l'anterior conseller d'escurçar-les.

stats