Crònica 20/04/2011

Les esquerres presenten menys llistes després de perdre la Generalitat

Marc Colomer
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, és un dels candidats socialistes més ben situats de cara al 22-M.

Barcelona.Apuntar-se al club dels guanyadors sempre sol ser més agraït que alinear-se amb els perdedors, encara que això comporti haver de canviar de camisa. Els efectes de la patacada del 28 de novembre encara cuegen per als partits d'esquerres catalans. Ho han comprovat a l'hora de fer llistes per a les municipals del 22 de maig. A diferència de CiU i el PP, que han aconseguit tancar més llistes a les municipals d'enguany que les que van presentar el 2007, el PSC, ERC i ICV-EUiA no han arribat a assolir el nombre de candidatures dels anteriors comicis. El termini per presentar llistes a la Junta Electoral va acabar dilluns a la mitjanit. El PSC es presentarà aquesta vegada en 42 municipis menys que el 2007. En total presentarà 735 candidatures i perd presència especialment en municipis petits. Fonts del PSC consultades per l'ARA atribuïen ahir aquest descens directament a la dinàmica post-28-N. Ara bé, també destacaven que els 42 municipis on no es presentaran aquesta vegada només representen el 2% de la població del país. O, dit d'una altra manera, el 98% de la població podrà votar un candidat socialista el 22-M.

En roda de premsa, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros -un dels candidats socialistes més ben situats de cara al 22-M-, va relativitzar ahir el retrocés pel que fa a la implantació territorial del PSC i va negar que la caiguda del partit el 28-N sigui un indicador extrapolable a les municipals. "Els socialistes farem uns resultats molt millors del que les opinions i els comentaris de carrer preveuen", va pronosticar.

ERC i ICV-EUiA tampoc seran en els mateixos pobles que en les eleccions locals anteriors. La pèrdua de l'exclusivitat de l'espai independentista ha portat Esquerra a tancar fins a un centenar de llistes menys de les 750 que el 2007 va presentar al conjunt dels Països Catalans. Esquerra es presentarà en prop de 600 municipis al Principat, mentre que els ecosocialistes han tancat en total aquesta vegada 258 candidatures davant les 291 del 2007.

stats