Publicitat
Publicitat

Els estudiants volen paralitzar les universitats durant tot el dia

Els organitzadors de la vaga general universitària d'avui, convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) -formada per estudiants, professors i personal d'administració- confien a paralitzar el ritme universitari durant un dia. De fet, des de dimarts alguns estudiants estan tancats en diverses universitats catalanes per protestar contra les retallades, l'augment de les taxes i la massificació de les aules. Així, una quarantena de joves dormen des de fa dos dies a la Facultat de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha suspès les classes; una seixantena s'han tancat al Campus de la Ciutadella de la Universitat de Barcelona, i uns deu ho han fet al claustre de lletres de la Universitat de Barcelona. També s'han sumat a la protesta alguns instituts de secundària.

La mobilització, però, no te l'adhesió de la UGT ni de CCOO, els sindicats majoritaris en la universitat pública -sí que s'hi ha adherit la CGT-, ja que consideren que la mesura és "massa precipitada" i que la situació econòmica de molts treballadors no els permet perdre un dia de sou, tot i que hi donen suport. En canvi, alguns comitès d'empresa s'hi han sumat de forma individual, com el del professorat contractat de la UAB. També ho han fet totes les organitzacions d'estudiants de secundària i d'universitat. La vaga acabarà amb una manifestació a les sis de la tarda pel centre de Barcelona, mentre que les manifestacions a les altres capitals catalanes seran a les dotze del migdia.

La PUDUP justifica la vaga per les retallades que està imposant la Generalitat, que suposen un 16% del pressupost del 2010, i critica que s'hagin paralitzat les inversions previstes, que s'han retallat un 75%.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT