ELS INTERLOCUTORS LI VAN OFERIR DINERS
Crònica 28/03/2011

Un eurodiputat cola una esmena d'un fals lobi

Marta Català
2 min

BARCELONA.Els jocs suculents amb els lobis es poden convertir en una mala jugada. És el que li ha passat a un diputat que ahir va perdre l'anonimat per sempre. L'eurodiputat del PP Pablo Zalba va acordar retocar una esmena destinada a protegir els consumidors europeus seguint les peticions d'un fals grup de pressió, segons va publicar diumenge el rotatiu The Sunday Times.

El lobi estava format pels mateixos reporters del dominical britànic que, segons diuen, van mantenir una reunió secreta amb l'eurodiputat, que van gravar. Els periodistes encoberts van oferir a Zalba un lloc remunerat al consell assessor i 100.000 euros anuals. L'eurodiputat no va arribar a cobrar els serveis, diu la publicació, però sí que va publicar a l'Eurocambra l'esmena amb les mateixes paraules que li havien dit els periodistes, segons consta en el registre oficial de la institució.

Zalba va explicar ahir al diari ARA que tot va ser un engany: "Em van parar una trampa". L'eurodiputat, que fa un any i sis mesos que és a Brussel·les, explica que quan li van fer la proposició "el van deixar fora de joc, però que en cap cas va acceptar els diners ni el càrrec". Sobre si va respondre que s'ho pensaria, ell explica: "Els vaig dir que no tenia temps per fer més coses, era una manera de dir que no". Zalba és ara a Pamplona intentant tornar a la tranquil·litat: "Tinc el suport del partit, m'acaba de trucar Ana Mato i jo sé que no he fet res malament".

L'eurodiputat assenyala que si va presentar l'esmena va ser "perquè realment era molt bona". I afegeix: "Sí, la veritat es que se la van treballar". Zalba també diu que primer li van presentar un escrit que "no podia millorar l'informe, però que, en canvi, el segon valia la pena i per això l'hi va incloure".

Segons el diari, s'estan investigant tres eurodiputats després d'acceptar diners a canvi d'introduir esmenes. Aquests eurodiputats són l'austríac Ernst Strasse, l'eslovac Zoran Thaler i el romanès Adrian Severin. Segons Zalba, tots han dimitit menys l'eurodipuat romanès.

stats