Crònica 09/07/2011

Les exportacions creixeran un 13% i seguiran sent claus per a la recuperació

Ara
1 min

Barcelona.L'exportació de béns i serveis continuarà la seva millora i creixerà un 13,1% interanual. El sector exterior seguirà sent bàsic perquè l'economia espanyola mantingui el ritme de recuperació en el segon trimestre, segons apunta un altre informe d'una entitat financera, en aquest cas, La Caixa.

El PIB espanyol avançarà durant l'actual exercici econòmic un 0,5% respecte de l'any anterior, segons les perspectives econòmiques difoses avui per l'àrea d'estudis i anàlisi de l'entitat catalana que difon Efe. Les previsions apunten a un tímid avanç del consum privat i a un retrocés del públic durant el 2011.

El consum de les llars creixerà de forma més tímida que l'any passat: mentre que el 2010 l'avanç va ser d'un 1,3%, les previsions per a l'actual exercici econòmic no passen d'un 0,4%, i coincideixen, doncs, amb l'alentiment de la demanda detectat també pel BBVA. L'anàlisi econòmica ressalta que "les pressions sobre les famílies segueixen sent destacables", en relació amb el possible manteniment de la inflació, la previsible pujada gradual dels tipus d'interès i el probable propi estancament del mercat.

La previsió del consum familiar feta per La Caixa coincideix amb les perspectives de l'OCDE, però és pessimista en comparació amb l'FMI (1,3%), el govern espanyol (0,9%) i el Banc d'Espanya (0,7 %). La Caixa apunta que els mesos d'abril, maig i juny han empitjorat alguns aspectes econòmics claus respecte del primer trimestre de l'any. Així, tant el consum de les famílies com de les administracions hauria baixat durant el segon trimestre, a diferència de les dades de creixement de principis d'any. La Caixa apunta augments més sòlids per a Alemanya (3,3%) i França (2,2%).

stats