Crònica 19/04/2011

La facturació a les farmàcies cau un 12% en un mes

Redacció
1 min

BARCELONA.La facturació de les farmàcies catalanes ha baixat prop d'un 12 per cent el mes de març, malgrat que el nombre de receptes s'ha incrementat un 2,07 per cent, segons les dades que ha fet públiques el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, que qualifica d'històrica la disminució de la facturació.

El president del Col·legi, Jordi de Dalmases, destaca que amb aquest descens les farmàcies catalanes ja han fet l'esforç que s'està demanant al sector, perquè s'han superat en dos punts els objectius de reducció de la despesa marcats pel departament de Salut per fer front a la crisi del sector i fer sostenible el sistema sanitari públic.

Des del Col·legi de Farmacèutics es remarca que el preu mitjà de la recepta a Catalunya és de 10,89 euros. És dels més baixos de l'Estat espanyol, amb Madrid i Andalusia, i està per sota de la mitjana estatal, que el desembre del 2010 era de 12,29 euros, un 9,5 per cent menys que el mateix mes del 2009.

Descens de la rendibilitat

Els farmacèutics catalans també lamenten que la repercussió de les mesures econòmiques sanitàries adoptades en l'últim any per les autoritats ha provocat una reducció de la rendibilitat de les farmàcies del 25 per cent, cosa que fa que el 7 per cent de les farmàcies de l'Estat espanyol, unes 3.000, no arribin a cobrir el sou mínim d'un farmacèutic.

Per al Col·legi de Barcelona, l'actual situació obliga a pensar en mesures com la racionalització dels serveis d'urgència, o estudiar sistemes de retribució diferents. A Catalunya hi ha 3.065 farmàcies que donen ocupació a unes 12.000 persones i la crisi, segons el sector, s'acarnissa especialment amb les més petites.

stats