CORRUPCIÓ
Crònica 24/02/2012

La família d'Urdangarin lamenta el desprestigi

Laura Díaz-roig
2 min

BARCELONA.Quan falten dos dies per a l'esperada declaració d'Iñaki Urdangarin davant del jutge del cas Palma Arena, la seva família, fins ara en silenci, ha mogut fixa. En un correu electrònic enviat a un nombrós grup d'amics i coneguts, els familiars agraeixen el suport que estan rebent en aquests moments difícils des de la imputació a finals de desembre del duc de Palma pel cas Palma Arena. Urdangarin està acusat d'haver creat un entramat d'empreses, amb el seu soci, Diego Torres, per desviar diners públics obtinguts a través de l'Instituto Nóos, una entitat sense ànim de lucre.

La família critica l'actuació dels mitjans de comunicació i assegura que Urdangarin està patint "una dura i incessant campanya d'assetjament i desprestigi social". A l'e-mail, enviat dimecres i al qual va tenir accés RAC1, la família creu que farà falta "un llarg camí" per demostrar la innocència del duc de Palma i recuperar la seva reputació. "Volem que sapigueu que el nostre suport és total i incondicional", diu la missiva. La família descriu Urdangarin com una persona "íntegra i bona" i es mostra confiada que la veritat "s'imposarà" i sortirà a la llum "quan això acabi". "Ens heu fet sentir molt acompanyats, honrats i tremendament agraïts", conclou.

A poques hores de declarar, Urdangarin espera amb la seva dona, la infanta Cristina, a la Zarzuela. El duc de Palma va arribar a Madrid dimarts al matí des de Washington, on viu amb els seus fills. Tot i que en un principi es va dir que s'hauria reunit amb el rei i el príncep d'Astúries, finalment no s'ha confirmat aquesta trobada.

Una jornada intensa

Urdangarin viurà demà una llarga i dura jornada de declaracions davant el jutge José Castro, que instrueix el cas Palma Arena. Si les previsions es confirmen, el duc entrarà a peu per la porta de darrere dels jutjats, sota fortes mesures de seguretat i exposant-se als centenars de periodistes de més de 60 mitjans acreditats. El seu advocat, Mario Pascual Vives, va anunciar fa uns dies que el duc té previst dirigir-se als mitjans quan acabi de declarar.

stats