Publicitat
Publicitat

HABITATGE

La firma d'hipoteques cau un 38,2% a Catalunya

La crisi de la venda d'habitatges continua. Ja sigui per la dificultat de l'accés al crèdit o per la incertesa del panorama econòmic que endarrereix les decisions de compra, el nombre d'hipoteques signades continua a la baixa.

A Catalunya, segons dades fetes públiques ahir per l'Institut Nacional d'Estadística, s'han signat un total de 4.819 hipoteques el setembre del 2011, un 38,2% menys respecte al mateix mes de l'any anterior. No obstant, la comparativa intermensual mostra un repunt puntual, ja que l'agost del 2011 es van signar 4.718 crèdits hipotecaris.

Per demarcacions, Barcelona és la província on s'han signat més hipoteques al setembre, 3.199. La segueixen Tarragona amb 689 i Girona amb 686. Per últim hi ha Lleida, on s'han tancat 245 hipoteques.

Les xifres també són negatives en el conjunt de l'Estat, on al setembre s'ha sumat gairebé un any i mig a la baixa. A Espanya es van signar 30.808 hipoteques durant el setembre, cosa que suposa una caiguda interanual del 42%. Es tracta de la tercera xifra més baixa de tota la sèrie històrica, iniciada el 2003. Només als mesos de juliol i l'agost el nombre va ser inferior a 3.000.

El valor econòmic del total d'operacions s'ha situat al voltant dels 3.450 milions d'euros. A més, per primer cop a la història els bancs han subscrit més préstecs que les caixes d'estalvi.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT