L'ACCIDENT DEL TIBIDABO
Crònica 16/03/2011

El fiscal veu homicidi en el cas Pèndol

La fiscalia considera que l'accident del Pèndol del parc del Tibidabo, en el qual va morir una noia de 15 anys, podria ser tipificat com un delicte d'homicidi i lesions per imprudència.

Laia Espín
2 min
Les restes del braç de l'atracció del Tibidabo que es va despendre de la base i que va provocar la mort d'una noia de 15 anys i dos ferits greus en desplomar-se.

Barcelona.La mala qualitat de les barres d'acer que formaven part de l'ancoratge de l'atracció és, segons l'informe pericial encarregat pel jutjat que instrueix el cas, la causa de l'accident. L'informe pericial conclou que les barres es van acabar trencant per la fatiga mecànica i el pas del temps, ja que l'acer escollit no era l'adequat.

La decisió de no escollir l'acer apropiat per a l'atracció, diu l'informe final dels pèrits, va venir propiciada per la manca de concreció i de detall en els documents del fabricant del disseny de l'atracció i del projecte d'instal·lació. Finalment, el peritatge conclou que tampoc es va aplicar de manera correcta el ciment a la base d'ancoratge del Pèndol. Segons la fiscalia, les esquerdes s'haurien d'haver detectat en les inspeccions periòdiques de l'atracció. Per aquest motiu, el ministeri fiscal demanarà en breu la imputació per homicidi i lesions per imprudència per als professionals que hagin intervingut en el disseny de la instal·lació, el projecte i la direcció d'obra i execució. També demanarà que s'imputin els tècnics que hagin intervingut en la inspecció.

Reaccions a l'informe pericial

Precisament, la regidora de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta del parc d'atraccions municipal del Tibidabo, Sara Jaurrieta, va manifestar, després de conèixer la intenció de la fiscalia de demanar imputacions per l'accident mortal del Pèndol, que l'Ajuntament es personarà en la causa tan aviat com la jutge que instrueix el cas decideixi a qui imputa. Jaurrieta va voler mantenir la prudència i va reiterar el respecte i la confiança en el procés judicial obert.

Sobre aquest punt, el regidor de CiU, Joan Puigdollers, va dir que considera "al·lucinant" que el consistori de Barcelona encara no s'hagi personat en el procés judicial i va instar a fer públiques les conclusions a les quals va arribar la comissió municipal d'investigació interna sobre l'accident. Finalment, la portaveu municipal del PP, Ángeles Esteller, va reclamar al consistori explicacions sobre les possibles conseqüències legals que poden tenir les conclusions pericials per a l'Ajuntament de Barcelona i la situació patrimonial que té el parc d'atraccions barceloní.

stats