APARCAMENTS I LOGÍSTICA
Crònica 18/11/2011

El fons KKR negocia comprar el 10% de Saba

Toni Garganté
1 min
El fons KKR negocia comprar el 10% de Saba

BARCELONA.El grup de capital risc nord-americà KKR ha creat un fons especialitzat en el sector d'infraestructures que negocia la compra d'entre el 7% i el 10% del capital de Saba. L'empresa d'aparcaments i logística s'ha segregat recentment d'Abertis, tot i que segueix controlada per La Caixa a través de CaixaHolding, que manté un 68,2% de l'accionariat.

Els grups inversors Torreal i Proa són propietaris de la resta de Saba, amb un 25% i un 12,5%, respectivament. Prop de 3.500 accionistes minoritaris conserven un 1,2%. Torreal i Proa seran els que vendran les seves accions a KKR, tot i que CaixaHolding també podria reduir la seva participació. Un portaveu de l'entitat financera no va fer declaracions. Amb tot, el mateix president de Saba, Salvador Alemany, va reconèixer ahir en roda de premsa que La Caixa havia expressat públicament la seva voluntat de mantenir una participació majoritària a Saba, però més petita que l'actual. L'entitat que presideix Isidre Fainé se sentiria còmode mantenint al voltant del 60% del capital de Saba.

El director general de la companyia, Josep Martínez Vila, va explicar que Saba té la intenció de potenciar la seva internacionalització a Europa, Xile, el Brasil, Mèxic, els Estats Units i el Canadà. El pressupost inversor podria arribar als 340 milions d'euros. En un termini màxim de cinc anys, sortirà a borsa.

stats