CONSEQÜÈNCIES DE L'ESCÀNDOL SEXUAL
Crònica 26/08/2011

El 53% dels francesos no volen que DSK torni a la política

Jordi Benavente
2 min
Strauss-Kahn i la seva dona, Anne Sinclair, sortint dels jutjats de Nova York dimarts.

Barcelona.La imatge i la reputació de Dominique Strauss-Kahn han quedat tocades. Tot i la poca credibilitat que concedia la fiscalia al testimoni de la treballadora de l'Hotel Sofitel de Nova York que l'acusava d'agressió sexual, cosa que va fer que dimarts es tanqués el cas, sembla que la popularitat del socialista ha minvat. El 53% dels francesos no volen que l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) participi en el debat polític de les presidencials del 2012, segons un sondeig publicat ahir en diversos mitjans de comunicació.

L'enquesta, efectuada a principis de setmana, plantejava les preguntes suposant que la justícia nord-americana acabés tancant el procés penal, tal com ha passat. Si bé les respostes van pel mateix camí tant en els homes com en les dones, els resultats varien molt més segons les conviccions polítiques dels enquestats. El rebuig a la possible tornada a la política de DSK és del 61% entre els votants de dretes, del 47% entre els votants d'esquerres i del 43% entre els simpatitzants del Partit Socialista francès (PS).

El sondeig mostra també que només el 23% dels francesos voldrien que Strauss-Kahn es presentés a les eleccions primàries del PS de l'octubre, d'on sortirà el candidat que disputarà la presidència del país a Nicolas Sarkozy. El 19% dels consultats preferirien que DSK expressés només la seva preferència per algun dels candidats, un gest que no està clar que vulgui cap dels sis líders socialistes que opten a la cursa presidencial, com si el suport de l'abans carismàtic Strauss-Kahn resultés ara incòmode.

El seu possible retorn marcarà la universitat d'estiu del PS, aquest cap de setmana, a la localitat francesa de La Rochelle, l'última gran reunió abans de les primàries, que congregarà més de 5.000 militants.

La batalla per la candidatura socialista està, per ara, entre François Hollande (amb el 45% de suport, segons les enquestes) i l'actual primera secretària del partit, Martine Aubry (amb el 39% del suport).

stats