EMERGÈNCIES
Crònica 27/07/2011

Una fuita a l'estació de Lleida confina els veïns dues hores a casa

Sònia Sánchez
2 min
Mossos i policia local van crear un perímetre de seguretat de 600 metres al voltant de l'estació.

Barcelona.Una fuita de líquid inflamable en un tren de mercaderies a l'estació de Lleida-Pirineus va obligar ahir a desallotjar completament l'estació i a confinar els veïns dins de casa seva en un perímetre de 600 metres. Unes 120 persones van ser desallotjades immediatament de l'estació entre treballadors, passatgers i vianants, i es van evacuar 25 persones més del pròxim Hotel Catalonia Trànsit, segons dades de Protecció Civil. A més, centenars de veïns van haver d'estar confinats a casa durant dues hores com a mesura preventiva, fins que els bombers van aconseguir aturar la fuita, ruixant-la amb escuma, i es va poder traslladar el vagó afectat a una altra estació. El líquid filtrat era estirè monòmer estabilitzat, una substància tòxica que pot explotar a partir dels 31 graus. La fuita es va produir a les 18.30 hores -per causes que encara es desconeixen- al primer vagó del tren, la qual cosa feia témer que una possible explosió de l'estirè acabés traslladant-se a la resta de combois. Mentre sis dotacions de bombers treballaven per controlar la fuita, mossos i policies locals van evacuar un perímetre de 600 metres, avisant els veïns dels edificis propers que no sortissin de casa.

L'incident va afectar la circulació de nou trens (tres AVE, dos Avant, dos Alvia i dos Regionals) que no es van poder aturar a l'estació Lleida-Pirineus i van travessar la ciutat per un ramal. Els viatgers de llarga distància que anaven a la capital lleidatana van ser traslladats en autobús des de Saragossa i Camp de Tarragona. Renfe també va habilitar servei per carretera per als Regionals entre Lleida i les estacions de Bell-lloc d'Urgell, Vinaixa i Balaguer.

Poc després de les vuit del vespre, la fuita havia estat controlada i es va iniciar el trasllat del vagó afectat fins a l'estació de Pla de la Vinoveta. A les 20.30 hores es va restablir la circulació de trens i els veïns van poder moure's de nou lliurement per la zona. L'estació Lleida-Pirineu està ubicada al centre de la població, entre el casc antic i el barri de Pardinyes, a prop del riu Segre.

stats