SEGURETAT CIUTADANA
Crònica 26/07/2011

Els furts baixen un 12% al metro en el primer cap de setmana de controls

Ara
1 min

BARCELONA.El primer cap de setmana de dispositiu de seguretat conjunt al metro de Barcelona entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana s'ha tancat amb una disminució del 12% dels furts. La policia catalana fa tres tipus de dispositiu, sempre coordinats amb la Urbana: de paisà, d'uniforme i de saturació, que consisteix en una massiva presència d'agents d'ordre públic, que a migdia se situen en punts estratègics dels grans intercanviadors del metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Renfe.

L'intendent en cap de l'Àrea Regional del Transport Urbà (ARTU) dels Mossos, Xavier Serrano, ha explicat que tot i que és molt aviat per fer balanç, els primers indicis apunten que els carteristes han disminuït la seva activitat al metro, però no s'ha pogut constatar si ha augmentat la seva presència als carrers. El que sí que és segur, segons Serrano, és que no s'han traslladat al tren de l'aeroport, ja que aquest transport també està vigilat i no s'ha notat un augment significatiu dels furts.

D'altra banda, la Guàrdia Urbana ha fet durant el primer cap de setmana de patrullatge pel metro un total de quatre detencions. Dins del dispositiu Xarxa amb els Mossos, la policia local ha detingut una persona per furt, una per recerca i captura, una altra per resistència i desobediència a l'autoritat i una altra per tinença d'armes. També ha fet 348 identificacions, tres trasllats d'immigrants sense papers i dues imputacions per una falta d'estafa, segons va informar ahir la Guàrdia Urbana. Aquest dispositiu es va pactar a la Junta Local de Seguretat que es va fer divendres.

stats