MOBILITZACIONS CIUTADANES
Crònica 27/06/2011

El futur dels 'indignats' queda en mans dels barris

Eugènia Sendra
2 min
L'assemblea es va traslladar del centre de la plaça de Catalunya a les escales.

Barcelona.L'assemblea de barris dels indignats va tenir lloc al límit de la plaça Catalunya, a l'escalinata que hi ha entre el monument a Francesc Macià i El Corte Inglés després d'un "petit malentès" amb els altres indignats . Això és una evidència que la plaça ja no centralitza físicament el moviment, com van apuntar alguns dels interlocutors. El tema del dia era discutir com s'ha d'articular el moviment a partir d'ara.

Una de les idees que es van posar damunt la taula va ser crear una coordinadora de barris i pobles temporal per "assegurar la representació territorial i garantir la democràcia directa". També es va apuntar la possibilitat de convocar un referèndum contra les retallades en salut i ensenyament, un gest que contribuiria a legitimar el moviment dels indignats , van remarcar. De moment, només són propostes que s'hauran d'aprovar a les diferents assemblees locals. Les mobilitzacions dels indignats queden, doncs, en mans de les assemblees de barri.

Un altre punt a debatre va ser la relació entre l'assemblea plenària i les locals: com s'han de prendre les decisions i el paper que ha de jugar la plaça de Catalunya. A l'assemblea d'ahir hi van participar unes 500 persones i no es va parlar sobre el futur dels indignats que continuen dormint a la plaça i que ho fan a títol individual.

Pròxima trobada, a la Ciutadella

L'elaboració d'un calendari comú per aglutinar suports entorn del moviment, la creació d'una escola indignada d'estiu i la represa de les cassolades van ser altres de les propostes. L'assemblea de Sants va convocar a la mobilització prevista pel 9 de juliol, extensible a cadascun dels barris, i la de la Barceloneta va fer una crida a manifestar-se el 30 de juny en contra de l'ERO al Parc de Salut Mar.

Al final de l'assemblea es va acordar que la pròxima trobada de barris se celebrarà el 10 de juliol a la glorieta del Parc de la Ciutadella. També es va proposar que les assembleees puguin ser itinerants.

stats