DECISIÓ POLÈMICA
Crònica 14/03/2012

El govern de Rajoy indulta dos dels condemnats d'Unió pel cas Treball

Ara
1 min

MADRID.El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar ahir l'indult del govern espanyol del PP a l'exsecretari general de Treball de la Generalitat Josep Maria Servitje i a l'empresari Víctor Manuel Lorenzo Acuña, militants d'Unió els dos, condemnats en el cas Treball a quatre anys i mig i dos anys i tres mesos de presó, respectivament, com a autors d'un delicte continuat de malversació de fons públics l'any 1994. L'indult els commuta la pena per una multa de 3.600 euros a cadascun.

L'abril del 2010 el Tribunal Suprem va rebutjar el recurs de cassació que havien presentat contra la sentència de l'Audiència de Barcelona del 2009, que els condemnava per haver desviat 46.157,73 euros del departament de Treball entre el 1994 i el 1995 mitjançant l'adjudicació d'estudis falsos a les empreses de Lorenzo, Gestumer i Socesca.

L'executiu va aprovar l'indult a la reunió del consell de ministres del 17 de febrer, però no es va publicar fins ahir. El decret diu que la decisió s'adopta després de considerar els informes del Tribunal que els va sentenciar i del ministeri fiscal, i que s'ha dut a terme a proposta del ministeri de Justícia i amb la deliberació prèvia del consell de ministres.

La portaveu d'Unió, Marta Llorens, es va felicitar d'una decisió "lògica i justa". Els partits d'esquerres van considerar un escàndol la decisió i la van vincular als pactes entre CiU i el PP. La republicana Anna Simó va lamentar que s'hagi indultat uns "delinqüents", mentre que l'ecosocialista Dolors Camats ho va atribuir als pactes polítics entre els nacionalistes i els populars.

stats