IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA
Crònica 10/03/2012

El govern espanyol s'encomana al Suprem

El govern espanyol diu que "acata" la interlocutòria del TSJC, però recorda que encara hi ha un recurs que obligarà a complir el que digui el Suprem. El PP defensa un "bilingüisme integrador" a l'escola.

Sònia Sánchez
2 min
El govern espanyol s'encomana al Suprem

BARCELONA.El PP va sincronitzar missatges ahir a Madrid i a Catalunya. O, més ben dit, a Madrid i a Andalusia, que és on era la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, present en la campanya electoral del seu company de partit Javier Arenas. Des de Jaén, Sánchez-Camacho va sortir en defensa d'un "model de bilingüisme integrador" a l'escola, amb "coexistència de dues llengües vehiculars, el castellà i el català". Segons Camacho, això és el que estableix "la sentència del Tribunal Constitucional i l'Estatut constitucional". Un model idèntic al que defensava una estona després la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Sáenz de Santamaría va expressar el "respecte" del govern espanyol a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ahir va avalar el model d'immersió lingüística en català de l'ensenyament públic, però va exigir a la Generalitat que doni una resposta a la família que havia demanat l'escolarització en castellà del seu fill. No obstant, la vicepresidenta del govern popular va subratllar que encara queda oberta una via de recurs, que la família ja ha fet servir, i que, per tant, "caldrà acatar" també el que resolgui finalment el Tribunal Suprem (TS).

Lectura crítica sobre els drets

A més, Santamaría va fer aparèixer una altra ombra de dubte respecte a l'acció de la Generalitat en remarcar que "totes les administracions han de respectar l'aplicació dels drets que corresponen als ciutadans, sense que els ciutadans hagin de demanar que es protegeixin els seus drets". "El recurs als tribunals és un recurs que concedeix la nostra Constitució per tutelar el que no es respecta, però d'entrada cal respectar-ho", va dir, en al·lusió a les famílies que han portat el model lingüístic català davant dels tribunals. La representant del govern espanyol va defensar un model basat en "el bilingüisme integrador, que potenciï a l'escola -va dir- la normalitat i la cordialitat que existeix en l'ús de les llengües al carrer".

stats