Crònica 19/05/2011

Els preus dels graus universitaris podran pujar fins a un 7,6% el curs vinent

S. Sánchez
1 min

Barcelona.Els preus de les matrícules dels graus universitaris es podran encarir el curs vinent des d'un mínim del 3,6% que estableix l'IPC fins a un màxim de 4 punts per sobre d'aquest índex, és a dir, un 7,6%.

Ho ha acordat aquesta setmana la Conferència General de Política Universitària, l'òrgan de coordinació entre l'Estat i les comunitats autònomes que cada any fixa la forquilla dintre la qual les autonomies poden establir els seus propis criteris. Després que divendres ho aprovi el Consell de Ministres, la Generalitat tindrà llum verda per establir la política de preus dels estudis universitaris públics per al curs 2011-2012, que s'aprovarà per decret com a molt tard a principis de juliol, va explicar a l'ARA el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina.

Alsina no va voler avançar si els preus del curs vinent es veuran molt condicionats per la retallada, i va al·legar que són qüestions que encara estan en discussió amb cadascuna de les set universitats catalanes.

El que sí que ja ha aprovat el CIC és el llistat de màsters oficials que aquestes universitats oferiran el curs que ve. Amb les mesures de racionalització aplicades en aquest àmbit, l'oferta de places es reduirà un 10% respecte del curs passat, segons Alsina. Amb tot, no desapareix cap títol de màster, sinó que "s'ha reduït la repetició d'aquests màsters en el territori", va explicar. Així, alguns títols tindran menys places el curs que ve i determinats màsters estaran condicionats a un mínim de demanda perquè es puguin fer.

stats