Crònica 03/02/2012

La grip entra en fase d'epidèmia

Ara
1 min

BARCELONA.Catalunya ha entrat aquesta setmana en fase d'epidèmia de la grip estacional després de superar el topall de 100 casos per cada 100.000 habitants i situar-se en una taxa de 130 casos per cada 100.000 persones, segons va informar ahir el departament de Salut. La subdirectora general de Promoció de la Salut de la direcció general de Salut Pública, Carmen Cabeza, va explicar a l'ACN que no es tracta d'una situació excepcional, sinó que es correspon amb la fase epidèmica habitual de la grip estacional que arriba cada any. La diferència, però, és que enguany s'ha retardat aproximadament un mes. La previsió és que els casos continuïn augmentant durant les pròximes setmanes.

Davant l'onada de fred que està afectant Catalunya i que s'allargarà uns quants dies, Cabeza assegura que les baixes temperatures són un dels factors que influeixen en la transmissió del virus, tot i que ha especificat que no hi ha una relació directa. Segons la subdirectora general de Promoció de la Salut, el fred fa que la població no surti tant i comparteixi espais tancats, i això afavoreix la transmissió del virus de la grip. Per aquest motiu, i davant les previsions meteorològiques, ha explicat que "la incidència està augmentant i durant les properes setmanes continuarà creixent".

El departament de Salut va desenvolupar entre el 3 d'octubre i el 30 de novembre la campanya de vacunació de la grip. Un dels col·lectius a qui va especialment dirigida són les persones més grans de 60 anys, el 70% dels quals han seguit les recomanacions dels seus metges i s'han vacunat. Salut fa una valoració positiva de la campanya, ja que considera que s'han assolit bona part dels objectius proposats i s'ha arribat als nivells de vacunació habituals en aquesta època de l'any.

stats