Crònica 25/07/2011

Els hospitals tanquen aquest estiu un 7% més de llits

L.b.
2 min
El personal de l'Hospital de Bellvitge són dels més bel·ligerants contra la política de Salut.

Per fer front a la disminució d'activitat durant l'estiu, els hospitals tanquen, com cada any, llits i quiròfans. Si l'any passat es van tancar 2.500 llits a tots els hospitals catalans, enguany aquesta xifra és un 7,5% superior. Malgrat això, en cas que aquests llits fossin necessaris estarien disponibles, expliquen des del departament de Salut.

Hospital del Mar

Durant els mesos d'estiu es tanquen 86 llits, 39 més que l'any anterior. També es tanquen set quiròfans, els mateixos de cada estiu.

Hospital Vall d'Hebron

Asseguren que el tancament de llits és un 7% superior al d'altres estius. Un increment que està motivat, diuen, per la disminució de l'estada mitjana dels pacients a l'hospital i per l'augment de la cirurgia ambulatòria. "Han disminuït les urgències que arriben als hospitals per la reordenació de l'atenció primària, la qual cosa ens treu pressió a nosaltres", assegura una portaveu de l'hospital. També s'ha aconseguit alliberar més llits gràcies a la nova unitat de prealta, on s'envien els pacients d'urgències que estan a punt de ser donats d'alta.

Hospital de Sant Pau

El dispositiu d'estiu va des del 18 de juliol fins a l'11 de setembre. Durant el juliol es tanquen vuit quiròfans i un hospital de dia i durant l'agost aquesta xifra s'incrementa. Es tancaran onze quiròfans, un hospital de dia, dotze llits de la unitat de cures intensives i 117 llits d'hospitalització. Al setembre es tanquen els mateixos serveis que al juliol.

Hospital de Bellvitge

El centre informa que entre l'1 de juny i el 30 de setembre es tancaran de mitjana un 8% més de llits que l'any passat i asseguren que ara com ara no hi ha hagut cap problema per assumir la demanda d'ingressos. Els sindicats asseguren que els tancaments són superiors: entre 250 i 300 llits, dues unitats de cures intensives i la meitat dels 30 quiròfans.

Hospital Clínic

Les consultes externes es concentren en una de les dues ales de l'edifici i l'altra es tanca. Seguint un criteri "d'estalvi i eficiència", durant el juliol es tancaran 60 llits més que l'estiu anterior, 90 més a l'agost i 45 més al setembre.

stats