Crònica 04/04/2012

Els hotelers, pendents del temps per complir les previsions d'ocupació

Auri Garcia Morera
2 min
Les precipitacions poden deixar buides platges com aquesta de Cambrils, però també poden provocar que el Pirineu rebi més esquiadors.

BARCELONA.El sector hoteler està molt pendent de la previsió meteorològica, que pot engegar a rodar les previsions d'ocupació de la Setmana Santa. "És un factor que afecta decisivament", reconeix Maria Eugènia Arbó, presidenta de l'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda. El pes cada cop més gran de les reserves d'última hora, a més, fa que molta gent que tenia pensat marxar ho pugui acabar descartant en veure previsions de mal temps.

Les destinacions de platja, com la Costa Daurada, seran les més afectades per aquestes circumstàncies, tot i que Arbó explica que les seves sensacions ja no eren bones abans que arribessin les precipitacions. En el seu cas no havien fet càlculs exactes de l'ocupació que esperaven, però sí que van donar la xifra d'un 65% dels establiments obert. Fa un any, l'ocupació va ser del 75%.

Costa Brava i Pirineus, a l'espera

Els hotels de la Costa Brava havien fet unes previsions més optimistes, d'aproximadament el 80% d'ocupació durant tota la setmana, i que pujaria fins al 90% el cap de setmana. Segons la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, els hotelers de la zona estan a l'espera de com evolucionen els pronòstics meteorològics, ja que tenen totes les esperances posades en el període d'entre dijous i diumenge.

Marina Figueras, portaveu de la Federació, admetia ahir que "si fa mal temps pot tenir incidència fins i tot en les reserves ja fetes, ja que algunes s'anul·laran". Figueres afegia, però, que les precipitacions poden deixar buides les platges i, al mateix temps, portar més visitants al Pirineu: "Si neva a la Cerdanya, és evident que es compliran o fins i tot milloraran les previsions del 70% o 75% d'ocupació". El mateix efecte es produiria a Barcelona. Les ciutats solen rebre més turistes quan el mal temps impedeix anar a la platja.

700 vols mensuals de russos

Pel que fa a l'activitat turística durant els mesos d'estiu, el departament d'Empresa i Ocupació va fer públic ahir que Catalunya rebrà 700 vols mensuals amb turistes russos entre el maig i l'octubre, un increment del 70% respecte a l'any passat. A més, la pròxima temporada d'hivern s'establirà un vol directe setmanal entre Moscou i l'aeroport de Lleida-Alguaire vinculat al turisme de neu.

stats