Crònica 12/06/2011

Els 'indignats' tensen al carrer la investidura de l'alcalde de Palma

Enric Borràs
2 min
Els 'indignats' tensen al carrer la investidura de l'alcalde de Palma

Palma.Les protestes dels indignats davant de l'Ajuntament de Palma van tensar ahir el ple d'investidura del nou alcalde del PP de la ciutat, Mateo Isern. Uns 300 indignats amb pancartes van eclipsar, amb crits i cassoles a la plaça de Cort, el nomenament d'Isern. Durant hores, la sorollosa protesta va ofegar la seixantena de seguidors del PP que van intentar replicar amb consignes espanyolistes. Ni més ni menys que una estampa de dos corrents antagònics: el de la fam de canvi i el del retorn dels valors més tradicionals.

Allunyada del carrer, la solemnitat regnava a la sala de plens de l'Ajuntament quan Isern va prendre la vara de comandament de Palma de la mà de l'anterior alcaldessa, la socialista Aina Calvo. Acompanyat pel futur president balear, José Ramón Bauzá, Isern va defensar en el seu primer discurs "la realitat d'una ciutat bilingüe, fruit d'una convivència secular i pacífica que ningú ha de pretendre trencar, i menys encara un alcalde que ha de governar per a tots els seus veïns". I és que pel conservador, "la llengua no s'ha de convertir en un vehicle exclusiu al servei d'una ideologia, sigui quina sigui". En un discurs que desprenia referències constants als valors morals de la família i a la urbanitat, Isern es va comprometre a "posar ordre" i a centrar el seu mandat en la reactivació de l'economia i el turisme, i la creació d'ocupació.

Finances, "controlades"

L'alcaldessa sortint va subratllar que Isern es trobarà una situació econòmica del consistori "controlada". Aina Calvo va compartir la necessitat de reactivar el turisme com la principal prioritat de Palma per aquest mandat, si bé també va reclamar al nou govern municipal que no oblidi projectes "importants" per als socialistes com l'obra del Palau de Congressos i la reforma de la Platja de Palma.

stats