PROTESTES SOCIALS
Crònica 06/06/2011

Els 'indignats' deixaran de dormir a la plaça de Catalunya

El moviment d'indignats va decidir ahir a la nit en assemblea deixar de dormir a la plaça de Catalunya de Barcelona. La data en què finalitzarà l'acampada es decidirà al llarg d'aquesta setmana.

Laia Espín / Joan Serra
2 min
A la plaça de Catalunya es va debatre ahir la continuïtat de l'acampada.

Barcelona.Amb un ADN assambleari, que dificulta la unitat del missatge i l'estratègia a seguir, als indignats els ha arribat l'hora de decidir com articulen les protestes per mantenir viva la flama del moviment. Ahir van acordar deixar d'acampar a la plaça de Catalunya de Barcelona, gairebé un mes després que la ciutat enfilés el primer mes d'indignació. El debat no va estar exempt de discrepàncies. Resultava difícil imaginar que en una qüestió tan capital s'assolís la unanimitat. Al llarg d'aquesta setmana, decidiran quin dia deixen de dormir a la plaça. Entre els motius, es van esgrimir els problemes de seguretat. L'activitat diürna, però, es mantindrà. Lleida va prendre una decisió semblant aquest diumenge. A la capital del Segrià, les acampades s'han acabat. Ahir també es va acordar reduir les assemblees als dimarts, divendres i diumenges. Avui, però, se'n programarà una altra.

Malgrat que feia una setmana que s'havia acordat una acampada indefinida, el moviment d' indignats havia pres decisions en els últims dies que apuntaven cap a una reorientació dels esforços. De fet, en el document que ahir es va sotmetre a debat es feia referència a l'energia "limitada" del moviment, que estudia com reinventar-se per no morir. Aquest cap de setmana, representants de les assemblees de tot Catalunya també van decidir que organitzaran una acampada davant del Parlament la nit del dia 14 de juny amb l'objectiu de mostrar la seva disconformitat amb les retallades que aplicarà el Govern en els pressupostos. També està programada una protesta aquest dissabte, coincidint amb la constitució dels ajuntaments.

Els indignats de la plaça Catalunya de Barcelona van decidir ahir incorporar el dret a l'autodeterminació dels pobles al seu document de mínims. L'enunciat validat -que va generar discrepàncies a l'assemblea i va obligar a repetir la votació- feia referència explícita a Catalunya.

stats