MOVIMENTS SOCIALS
Crònica 25/05/2011

Els indignats obliguen a traslladar la festa del Barça

El pols entre els indignats i l'Ajuntament de Barcelona l'han guanyat els primers. La presència de l'acampada a la plaça de Catalunya ha fet traslladar a Arc de Triomf la festa de la final de la Champions.

Carles Arbolí Marta Bausells
2 min
MOMENTS DE RELAX Algunes de les activitats que  es fan a l'acampada de plaça  de Catalunya són tallers de meditació i de massatges a càrrec de voluntaris.

BARCELONA.La plaça de Catalunya serà per als acampats i els aficionats del Barça que vulguin seguir dissabte la final de la Champions a través de pantalles de gegants i, en cas de triomf, celebrar la victòria, s'hauran de desplaçar a Arc de Triomf o al Miniestadi. Aquesta és la decisió que van anunciar ahir de manera conjunta l'Ajuntament de Barcelona, el departament d'Interior de la Generalitat i els mitjans de comunicació, entre ells TV3, que organitzen la festa de la Champions. La decisió s'ha pres després que els indignats hagin decidit que no tenen cap intenció d'aixecar la protesta que mantenen des de fa deu dies a la plaça de Catalunya, que és l'espai en el qual tradicionalment se seguien les finals del Barça. L'Ajuntament i Interior volen, d'aquesta manera, evitar qualsevol conflicte entre els acampats i els aficionats del Barça durant el partit.

L'acord preveu que la pantalla gegant s'ubicarà al passeig Lluís Companys. Paral·lelament, el Barça obrirà el Miniestadi i també instal·larà allà una pantalla gegant perquè socis i seguidors puguin seguir la retransmissió del partit de Wembley a partir de tres quarts de nou del vespre.

Els responsables municipals i del departament d'Interior confien que el nou punt de trobada a Arc de Triomf serveixi perquè s'hi concentrin els aficionats que vulguin seguir en directe el partit i també la posterior celebració de la victòria blaugrana en cas que es produeixi. Tot i això, es preveu que el gruix de seguidors segueixi anant a Canaletes, per la qual cosa també es farà un dispositiu especial de seguretat a la plaça de Catalunya i rodalies en previsió d'incidents.

Homs passa la pilota a Hereu

El portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, va dir ahir que l'executiu català no veu "problemes d'ordre públic" en l'acampada a la plaça de Catalunya i, per tant, la decisió de desallotjar-la o no l'ha de prendre l'Ajuntament de Barcelona. Homs va recordar que l'ordre públic és la competència que té el Govern i que ara és l'Ajuntament de Barcelona qui ha decidir si s'han de fer complir les ordenances municipals que s'estarien vulnerant. Si fos així, la Generalitat prestarà tota l'ajuda possible per fer-ho, va insistir el portaveu del Govern. En aquest sentit, el futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ja va oferir dilluns a l'encara alcalde, Jordi Hereu, el seu suport per resoldre conjuntament la qüestió abans de la investidura del proper 11 de juny.

Mentrestant, els acampats -unes 200 persones- segueixen a la plaça de Catalunya i van aprovar un document en el qual demanaven que s'eliminessin els privilegis que segons ells tenen polítics, banquers i rics. També reclamen sous dignes i qualitat de vida per a tothom o garantir el dret a l'habitatge a través de mesures com que les ciutats es declarin lliures de qualsevol desnonament o desallotjament.

stats